Forum Sarmaci Królewscy Strona Główna
POMOC Rejestracja SzukajFAQ UżytkownicyGrupy Zaloguj
Intel Core2 Quad Extreme procesory

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Sarmaci Królewscy Strona Główna » Luźne tematy Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat

Intel Core2 Quad Extreme procesory
Autor Wiadomość
Andreuse
Szlachcic

Post Intel Core2 Quad Extreme procesory Odpowiedz z cytatem
co mozecxie powiedziec na temat tych procesorow oplaca sie te czterordzeniowe kupowac a w szczegulnosci ten 2.4ghz lub 2.66 duo dwurdzewniowy Rolling Eyes
http://www.komputronik.pl/Procesory/Intel/Core2_Extreme_S775_dual_core_64_bit_/katalog,kat,4847/

Co nas nie zabije to nas wzmocni
Czw Lis 29, 2007 14:35 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Reklama

Czw Lis 29, 2007 14:35
SEPTERN
Szlachcic

Post Odpowiedz z cytatem
nie to zabieg marketingowy szkoda kasy lepiej dwordzeniowy ;] plyta dfi zajebiste pamieci i mozna krecic ;] jakby bylo trzeba

Czw Lis 29, 2007 16:47 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
n_t
Szlachcic

Post Odpowiedz z cytatem
Septern żyje!

Czw Lis 29, 2007 17:14 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
-=NoSkill=-
Pustelnik

Post Odpowiedz z cytatem
Hehe, zalezy czy chcesz kupić wersje Extreme czy nie. Popatrz na cene Quad extreme Very Happy Dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto (mowa o Extereme, na zwyklego quad mozna sobie pozwolic, ale czy to konieczne?).
Nie wiem jak jest z podkrecaniem Core2 Quad, ale Core 2 Duo znakomicie sie podkrecaja i wydaje mi sie ze na dzien dzisiejszy sa one optymalne. Poza tytm nie wiem jak jest z wykorzystywaniem tych 4 rdzeni przez programy. Na pewno nie ma ich wielu, rzeklbym ze na razie znikoma ilosc aplikacji wykorzytuje te 4 rdzenie. Owszem, wydajnosc jest wieksza, ale nie za ta kase Razz Moze za rok bedzie mozna sobie kupic quad i wykorzystac jego mozliwosci, a i na dodatek cena spadnie.

Ja sam posiadam Core2 Duo 2,13 GHz, podkrecony do 3,2 GHz (da rade do 3,3 lub nawet 3,4 ale wole nie ryzykowac jesli komp ma byc wlaczony przez dluzej niz 2 godziny bez mojej obecnosci przy nim). W zupelnosci to wystarcza.
Sam myslalem nad Quad, jednak na razie pozostane przy Duo gdyz szkoda mi kasy, moze za jakis czas gdy ceny spadna i bede sobie mogl kupic wersje Extreme + zajebiste chlodzenie wodne.

Jesli sie zdecydujesz na jakis procek, to patrz aby mial juz FSB 1333 MHz, nie 1066. No i oczywiscie zeby plyta glowna tez obslugiwala FSB 1333 MHz procesora oraz pamięci (oczywiscie DDR3 z 1333 MHz:D ).
Ten Quad 2,4 Ghz ma szybe FSB 1066 MHz, jak juz to zerknij na Core2 Duo E6550 2,33GHz (tani) lub Intel Core2 Duo E6850 3,00GHz (drogi, w cenie tego Quad 2,4). Oba maja FSB 1333 MHz

Pią Lis 30, 2007 00:51 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Andreuse
Szlachcic

Post Odpowiedz z cytatem
Dzieki Noskill za dobra rade i chyba sobie wezme tego Intel Core2 Duo E6850 3,00GHz a plyte glowna chce do tego Asus P5K3 Deluxe / WiFi-AP Intel P35 ona mam na 1333 i na DDR3 tez Smile .
Tylko nie wiem czy teraz kupowac czy po swietach Wink bo teraz ceny sa chyba inne niz zwykle Smile

Pią Lis 30, 2007 14:56 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Andreuse
Szlachcic

Post Odpowiedz z cytatem
Dobra Panowie sprzet jest,teraz czas na skila Wink ktorego bede mogl zaprezentowac w 100% Wink nie bedzie zwalania na sprzet itp. ze deszcz pada,ano ze podgorke jest i pod wiatr i wogule Smile

Nie Sty 06, 2008 02:40 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Andreuse
Szlachcic

Post Odpowiedz z cytatem
Maryniasz ameryke odkryles z tym ze trzeba miec system operacyjny na 64,aby wpelni wykozystac sprzet. Nie wiem czy domnie to pisales??zeby mnie uswiadomic Smile
Powiem ci ze slabo szukales albo nie widziales ale jest vista 64 po polsku
a podrugie z nowych prockow juz nie znajdziesz ktore sa na 32,cos Maryniasz zaspales jesli chodzi o sprzet i o systemy operacyjne Wink

Pon Sty 07, 2008 08:55 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
maryniasz
Szlachcic

Post Odpowiedz z cytatem
And przeczytaj dokladnie... mowie o XP po ang z wykorzystaniem 64 bitowego procka.... co wiecej wielu z klanu maja procki na 64+ a jada na zwyklym XP kiedys byla rozmowa odnosnie tego.... I nie uswiadamiam Cie tylko to byla moja dobra wola poniewaz wiem co to jest vista i kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Moje na temat tego wina jest takie ze nie wpuszcze tego na swojego kompa.. Wink wystarczy ze mam na laptopie i wiem co sie dzieje po pewnym czasie... napoczatku kazdy wielce zachwycony, super oprawa graficzna itp a pozniej dzieja sie cuda nie widy i zaczynaja sie wizyty w serwisie. Mowie to poniewaz niektorzy o tym wiedza i nie biara visty kiedy np kupują kompa tylko wybieraja XP stary niezawodny system tyle tylko ze nie kazda wersja obsluguje procki pod 64, moze inaczej, tylko jedna wersja w pelni obsluguje 64 Confused oj boziu boziu... and nie mow mi lepiej o zaspaniu jesli chodzi o sprzet bo to akurat nie jest potrzebne i raczej nie na miejscu...

ps: And wlasnie uswiadomiles mnie ze jest VISTA PL Wink Laughing Wink

Pon Sty 07, 2008 13:33 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Niesmiertelnik
Kniaź

Post Odpowiedz z cytatem
Zanim przyjdzie Wam ochota na ostrzejsze kontynuowanie tej dyskusji przypominam:

TO FORUM JEST OTWARTE,

więc rozładowujcie nadmiar testosteronu gdzie indziej, najlepiej na GG Rolling Eyes

POSTY USUNIĘTE> ZAMYKAM TEMAT ze względu na brak kultury w wypowiedziach w temacie otwartym.
Pon Sty 07, 2008 15:26 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Pon Sty 07, 2008 15:26

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Sarmaci Królewscy Strona Główna » Luźne tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: